باشگاه خبری فراساحل: مدیرکل سواحل، بنادر و سازههای دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: طرح تدقیق مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی استانهای شمالی کشور با هدف اجرای مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) در سطح ملی، امسال آغاز میشود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، محمدرضا اله یار ضمن اعلام خبر فوق افزود افزود: نخستین تجربه در برقراری نظام مدیریت یکپارچه سواحل در استانهای بوشهر و هرمزگان توسط سازمان بنادر و دریانوردی کلید خورد و کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل در این استانها به ریاست استاندار و دبیری مدیرکل بنادر و دریانوردی استان به استناد مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی کار خود را آغاز کرد.
وی یادآورشد: پیش از این نگاه ما به سواحل کشور از خشکی به ساحل بود، اما با اجرای مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی اکنون نگاه ما از دریا به ساحل است، زیرا اولین نقطه کشور سواحل هستند که باید پایداری آن همه جانبه باشد. وی گفت: ظرفیتهای دریا تنها به مربوط به حمل و نقل دریایی نیست، بلکه دریا ظرفیتهای زیادی دارد و استفاده از منابع زنده، غیرزنده و گردشگری دریایی نمونههایی از آن است. مدیرکل سواحل، بنادر و سازههای دریایی سازمان بنادر و دریانوردی یادآورشد: در مطالعات خود ۵۸ نوار ساحلی کشور شناسایی و کاربریهای متناسب با ظرفیتهای آن مشخص شده، تا در برنامه ریزیها برای توسعه نوار ساحلی مورد توجه تصمیم گیرندگان قرار گیرد.
اله یاردر ادامه صحبتهایش اظهارداشت: اکنون طرح مناطق گردشگری دریایی با اولویت بندی سواحل کشور تهیه شده و در استان هرمزگان به صورت دقیق ظرفیتهای توسعه دریایی این استان مشخص شده است. وی با بیان این که قانون دریا بر سواحل حاکم است و باید در تمام سواحل کشور به آن توجه شود، گفت: بدون شک در طرح توسعه سواحل مکران نیز نقشه راه توسعه سواحل مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی که پیش از این ابلاغ شده است، مورد توجه قرار میگیرد. مدیرکل سواحل، بنادر وسازههای دریایی سازمان بنادر و دریانورد، ساماندهی اسلکهها، مراکز تفریحی، فعالیتهای دریایی و گردشگری، ساخت و سازها و حفظ تالابها را از مزیتهای اجرای این سند و مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) در سطح ملی اعلام کرد.
به گزارش باشگاه خبری فراساحل، طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) در سطح ملی و تصویب آن در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، به منظور دستیابی به نتایج مورد انتظار مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی و آماده کردن شرایط لازم جهت تحقق و اجرایی شدن نتایج این مطالعه، اقداماتی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در دستور کار قرار گرفت. در این راستا و با توجه به تقسیمات سیاسی کشور، طرح پیشاهنگ (پایلوت) اجرایی کردن این طرح در مناطق ساحلی کشور برای اولین بار در استان هزمرگان با توجه به وجود سواحل طولانی و نیز اهمیت استراتژیکی آن در دهانه تنگه هرمز مطرح شد. هدف از این کار به روز رسانی اطلاعات مربوط به سواحل کشور در زمینههای مدلسازی امواج دریا، مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور برای بهره برداری بهینه از امکانات ساخلی و فراساحلی و شناسایی و ارائه راه حل برای رفع مشکلات موجود در منطقه است.
کد خبر : 4171
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir